Spletna stran za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, namene trgovine (košarica), prijavo na novice in spremljanje uporabe spletne strani (Google Analytics) uporablja piškotke. Tukaj lahko nastavite katere piškotke dovolite in katerih ne.
Goveji bočnik
Kdo ne mara golaža? Goveji bočnik tipično narežemo na manjše koščke, pravokotno na vlakna, saj je prepleten z vezivnim tkivom. Prav zaradi tega ima zelo aromatičen okus, sploh če v roke dobite pravi kos odlično vzrejene živali. To boste prepoznali po enakomernem marmornem vzorcu skozi meso. Vezivno tkivo se ob dolgem kuhanju raztopi in daje mesu bogatejši okus. Meso se zmehča, okus dozori.
Najprimernejši za golaž ali enolončnice. Ovezno se ga mora dolgo kuhati, nato pa se kar raztopi v ustih in ga razreže že vilica. Mesnim omakam daje bogatejši okus bolj zrel goveji bočnik.