Prašičje stegno brez kosti je izvrsten kos mesa, ki je popoln za hitro pripravo okusnih zrezkov. Meso je naravno sočno, kar omogoča, da ga obdelamo z minimalnim dodajanjem začimb, saj želimo ohraniti njegov naravni okus. Ker so bile živali skrbno vzrejene z obilico gibanja in svežega zraka, je meso posebej aromatično in mehko. Kvaliteta mesa je ključna, zato manj začimb pomeni večji poudarek na pristnem okusu, ki izhaja iz naravne reje in skrbne priprave. Zrezki so popolna izbira za hitre, a okusne obroke, bodisi v sendviču bodisi s prilogo, kot je krompirček in različne omake.

 

Recept: Prašičje stegno brez kosti na žaru

Ključne sestavine:

  • 1 kg prašičjega stegna brez kosti (narezanega na zrezke)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/2 čajne žličke popra
  • 1 čajna žlička dimljene paprike (po želji)
  • Limona (po želji, za marinado)
  • Zelišča (timijan, rožmarin)

Postopek:

  1. Prašičje zrezke začinite s soljo, poprom in dimljeno papriko. Po želji dodajte še sveža zelišča, kot sta timijan in rožmarin.
  2. Zrezke premažite z olivnim oljem in jih postavite na vroč žar. Pecite jih na srednje močnem ognju približno 3-4 minute z vsake strani, dokler ne dobijo lepe zlato-rjave barve.
  3. Po potrebi premažite zrezke z malo limoninega soka, da še dodatno poudarite njihov okus.
  4. Postrezite z izbrano prilogo, kot so krompirček, solata ali sveža zelenjava.

Prašičje stegno brez kosti je popolna izbira za hitro pripravo okusnih obrokov. Meso je sočno in mehkega okusa, kar bo zagotovo navdušilo vaše brbončice. Idealno za enostavne, a okusne obroke!