O nas

V današnjem času želijo proizvajalci mesa čim hitrejšo vzrejo in prodajo. Na drugi strani pa kupci zahtevajo čim višjo kakovost po čim nižji ceni. Zaradi tega se proizvajalci dostikrat poslužujejo raznih prehranskih dodatkov, ki pospešujejo rast živali in dajejo videz zdravega mesa. Zaradi velikega povpraševanja in nizke samozadostnosti, se veliko mesa v Slovenijo uvozi iz tujine. Zaradi ohlapnih zakonov, pa se lahko meso, kupljeno v tujini in zgolj predelano v Sloveniji, prodaja kot meso slovenskega porekla.

Kontakt 1

Mi delamo drugače.

MIM mesarstvo je družinsko podjetje za predelavo mesa, tesno vpeto v delovanje lokalnega okolja in trajnost. Mesa nikoli ne odkupujemo od velikih farm, ampak le od majhnih kmetij (Slovenskih, seveda), s katerimi smo razvili dolgoročno partnerstvo, ki temelji na medsebojnem zaupanju in rednimi nadzori kvalitete. Vse kmetije od katerih kupujemo morajo tako obvezno imeti certifikat Izbrana kakovost. Z lastno predelovalnico pa imamo nadzor nad celotnim procesom in lahko zato zagotovimo le najboljše.

Zavedamo se, da so živali živa in čuteča bitja, zato zagovarjamo etičen odnos, kvalitetno življenje živali, saj se njihovo življenje pozna tudi na okusu in kvaliteti mesa. Slovenci pojemo preveč mesa, živinoreja proizvaja ogromne količine toplogrednih plinov in porablja ogromno pitne vode.

Zato pozivamo k bolj racionalnemu uživanju, ki pa naj bo najvišje možne kakovosti. Na koncu gre za zdravje nas in našega planeta.

Stopite v stik

Vemo, kako pomembno je ohranjati odprto in neposredno komunikacijo s strankami, zato smo ustvarili to stran, da bi olajšali ta proces. Ne glede na to, ali imate vprašanje glede naših izdelkov ali storitev, želite podati predlog ali izraziti zadovoljstvo z našim delom, smo tu, da vas poslušamo.

MIM MESARSTVO d.o.o.

Stari trg 23, 8230 Mokronog

info@mim-mesarstvo.si