Spletna stran za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, namene trgovine (košarica), prijavo na novice in spremljanje uporabe spletne strani (Google Analytics) uporablja piškotke. Tukaj lahko nastavite katere piškotke dovolite in katerih ne.
Prašičje pleče brez kosti
Pečenka! Ali obara. Vsekakor kos, ki ponuja bogat okus a zahteva daljšo pripravo. Pozabite na hitro pripravljen obrok. S hitro pripravljenim plečem ne boste zadovoljni. Če pa obrok načrtujete vnaprej in imate še dobro uro časa, se vam obeta okusna pečenka. Ker imajo naše živali zares dobro nego, ima meso zares odlično aromo. Maščoba je enakomerno porazdeljena po tkivu in daje mehkobo in bogatejši okus.
prašičje pleče naj bo v pekaču s kožo obrnjeno navzgor, pecite ga na 210 st C, skupaj z zelenjavo. Po 30 min ga obrnete, prilijete malo kisa za še bolj mehko meso, dodatno začinite in občasno zalivate nadaljnih 30 min. Pečenka bo še boljša, če meso prej popečete iz vseh strani ali pa prelijete z vrelim oljem – tako meso zakrkne in obdrži več vode.