Spletna stran za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, namene trgovine (košarica), prijavo na novice in spremljanje uporabe spletne strani (Google Analytics) uporablja piškotke. Tukaj lahko nastavite katere piškotke dovolite in katerih ne.
Sveža slanina
Izredno masten in sočen kos svežega mesa prašičev, ki so se večino časa prosto gibali po pašnikih in jedli raznovrstno hrano. Pravilna vzreja se pri teh kosih še posebno pozna na okusu, saj je maščoba bolj prekrvavljena in zato okusnejša. Zaradi obilice maščobe to ni kos za vsakodnevni jedilnik, vsekakor pa so v koži minerali in vitamini, ki jih v drugih delih živali ni, zato je pomembno, da se kdaj na jedilniku znajde tudi takšna maščobno-hranilna bomba.
Slanino se lahko postreže tudi ob fondue-ju – v resnici tako še najbolj pride do izraza vsa hrustljavost in mehkoba. Dobra novica je, da je priprava enostava, slaba pa, da se dolgo peče in še dlje namaka v marinadi. Svežo slanino posolite in začinite ter jo postavite v hladilnik za 24 ur. Potem jo prestavite v globok pekač s kožo navzdol na 200 st C za približno 1h. Potem jo obrnite (in prebodite z vilicami na večih mestih, da se vam ne skrivi) in pokrijte ter pecite po občutku, dokler ni meso lepo mehko, nakar jo morate odkriti, da se zapeče še koža – odkrita se mora peči vsaj 40 min. Postrežete ob omakah in solati odležano in ohlajeno na približno sobno temperaturo.