Spletna stran za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, namene trgovine (košarica), prijavo na novice in spremljanje uporabe spletne strani (Google Analytics) uporablja piškotke. Tukaj lahko nastavite katere piškotke dovolite in katerih ne.
Pečenice
Pečenice so nepogrešljiva izbira za klasične slovenske jedi, kot so kislo zelje, matevž ali druge zimske dobrote. Naše pečenice so narejene iz najkakovostnejšega mesa lokalne reje, oplemenitenega z izbranimi začimbami. Polnega okusa in brez nepotrebnih dodatkov so popolna izbira za okusno in hranljivo jed. Lahko jih servirate s klasičnimi prilogami ali pa jih drzno samostojno vržete na žar in uživate v polnem slastnem okusu.
Pečenice so prava klasika na slovenskih krožnikih, ki s svojo polnostjo okusa navdušijo tako tradicionaliste kot ljubitelje modernejših jedi. Sočnemu nadevu iz kakovostnega mesa slovenskega porekla smo dodali skrbno izbrane začimbe, ki poskrbijo za nepozabno kulinarično doživetje. Naše pečenice niso le okusne, temveč tudi hranljive, saj prihajajo iz mesa živali, ki so bile rejene na majhnih kmetijah, kjer so imele dovolj gibanja in naravne prehrane.
Pečenice so vsestranske – odlično se podajo k prilogam, kot so kislo zelje, krompirjev pire ali matevž. So tudi odlična izbira za peko na žaru, kjer njihova naravna sočnost in harmoničen okus resnično zasijeta. Poleg tega naše pečenice ne vsebujejo nepotrebnih dodatkov, zaradi česar so bolj zdrava izbira v primerjavi z industrijsko proizvedenimi klobasami.
Naj gre za praznično kosilo, družinski piknik ali preprosto željo po dobri hrani – z našimi pečenicami ne morete zgrešiti.
Potrebujemo:
- 4 pečenice
- 1 glavo kislega zelja
- 2 žlici olivnega olja
- 2 stroka česna
- 3 srednje veliki krompirji
- 150 g kuhanega fižola
- Sol in poper po okusu
- Lovorjev list
Postopek:
- Priprava pečenic: Pečenice na hitro pokuhajte v osoljeni vodi (približno 10 minut), nato jih odcedite in popecite na vroči ponvi ali žaru, da se zlato zapečejo.
- Kislo zelje: Na olivnem olju prepražite česen, dodajte kislo zelje, lovorjev list in malo vode. Pokrito dušite približno 20 minut, da se zelje zmehča in prevzame arome.
- Matevž: Krompir olupite in skuhajte v osoljeni vodi. Ko je mehak, ga odcedite, dodajte kuhani fižol, malo olja in po potrebi vode ter vse skupaj pretlačite v gladko zmes. Solite in poprajte po okusu.
- Postrežba: Na krožnik servirajte popečeno pečenico, dušeno kislo zelje in kremast matevž.
Pečenica z zeljem in matevžem je popolna kombinacija, ki združuje okuse domačnosti in kakovostnih sestavin. Navdušila bo tako vas kot vaše goste!