Spletna stran za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, namene trgovine (košarica), prijavo na novice in spremljanje uporabe spletne strani (Google Analytics) uporablja piškotke. Tukaj lahko nastavite katere piškotke dovolite in katerih ne.
Mladi goveji rep
Dušen goveji rep je stara rimska specialiteta. Ker kosti dajejo mesu poseben, bogatejši okus, je tole specialiteta za katero boste odšteli manj denarja, vložili pa nekaj več časa. Duši se počaaaasi, ponavadi kar v pečici in na jed boste čakali 2 do 3 ure ampak je vredno, sploh tisti, ki obožujemo obiranje mesa iz kosti! Repi krav, ki so bile pravilno vzrejene z bogato prehrano in oblilico gibanja na zraku so prav posebej okusni, ker so boljše prekrvavljeni in zato bolj polnega okusa.
Med vretenci se rep naseka na koščke in posoli. Prepražimo ga in dodamo zelenjavo ter jo dodobra prepražimo. Potem dodamo čisto govejo juho in sredozemske začimbe (lovor, rožmarin, česen) ter seveda VINO! Pražimo, da dobra polovica tekočine izpari, mi pa dobimo koncentrat okusa, ki ga prelijemo z juho in počaaaaaasi kuhamo 2 do 3 ure. Vmes po potrebi prilivamo juho. Na koncu odkrijemo vse skupaj, da še malo zgostimo omako (in okus). Je izjemno redka ampak okusna specialiteta. Resnično zmagovalna izbira za tematske večere s prijatelji.