Mladi goveji file
Predstavljamo vam goveji file! Kos iz katerega delamo tatarski biftek ali odlična izbira za zrezke ...
47,50 €
Odlično za juhe ali počaaaasi pripravljene zrezke. Meso iz stegna je trše, kuhali ga boste 2 uri ali več, preden ga pretvorite iz žvečljive neokusne mase do mehkega, sočnega zrezka, polnega okusa. Ker se stegno pripravlja tako dolgo, imajo maščoba in vezivna tkiva čas, da meso prepojijo in mu razvijejo okus in aromo. Zaradi nizkih temperatur, pri katerih se meso pripravlja, imajo tudi minerali in hranila čas, da se raztopijo (ne pa zažgejo). Zato je stegno eden izmed bolj hranljivih delov krav.
Odličen za govejo juho ali počasi pripravljene zrezke z vinom. Popecite rezine za 7 min na vsaki strani. Dodate česen, sol, čebulo, zmanjšate ogenj, dodajte vino in jušno osnovo in kuhaaajte (zrezki iz stegna potrebujejo cca 10 ur počasnega kuhanja).