Spletna stran za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, namene trgovine (košarica), prijavo na novice in spremljanje uporabe spletne strani (Google Analytics) uporablja piškotke. Tukaj lahko nastavite katere piškotke dovolite in katerih ne.
Telečji vrat brez kosti
Ne glede na to ali se pripravljate na slastno juho ali pa na odlične zrezke, vrat lahko vedno pretvorite v kuharsko mojstrovino. Če boste pripravljali zrezke vedite, da potrebuje vratovina zeloooo dolge čase mariniranja, da razvije svoj okus in mehkobo. Vratovina je prepletena z vezivbim tkivom, ki se ob dolgem kuhanju raztopi in natopi meso z intenzivnim okusom. Naši kmetje za svoje govedo zelo lepo skrbijo in živali se dovolj gibljejo, zato je ta vratovina še toliko bolj marmorne strukture in zato mehkejša.
Za okusne in mehke goveje vratovinske zrezke najprej pripravite marinado (npr. oljčno olje, lovorovi listi, česen, rožmarin, sol, poper …) in jih vanjo potopite za celo noč. Potem zrezke zgolj na hitro popecite na obeh straneh. Pazite le, da ne pečete predolgo, saj tako meso osušite in govedina ne bo več mehka in voljna.