Spletna stran za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, namene trgovine (košarica), prijavo na novice in spremljanje uporabe spletne strani (Google Analytics) uporablja piškotke. Tukaj lahko nastavite katere piškotke dovolite in katerih ne.
Telečje stegno brez kosti
Telečje stegno je bistveno mehkejše od govejega in ima prijeten, blag okus. Ponavadi se ga uporablja za pečenke, ki jih moramo prej marinirati (vsaj eno uro, lahko pa tudi čez noč). Ne potrebuje veliko začimb, da ne zabrišemo nežnega okusa. Govedo iz majhnih kmetij skovenskega podeželja razvije bogatejši okus in ima enakomernejšo teksturo, zaradi česar je meso mehkejše in sočnejše.
Marinirano meso popečemo iz vseh strani, da zakrkne (in tako vanj “zaklenemo” sočnost). Postavimo v na 180 st C ogreto pečico in pečemo dobro uro. Vmes pečenko zalivamo z lastnim sokom.